By Kristian_5ojv1hj7 on 16th September

Har du bokat din drömresa? Om du ska ut och flyga en riktigt lång tur, är det bra om du har planerat din resa lite i förväg. Då slipper du obehag och otrevligheter under din flygtid. Här har du några saker som kan vara bra att tänka lite extra över innan din flygresa.

Tänk på underhållningen

Hur ser det ut med underhållning på ditt plan egentligen? I dag är det vanligt att planen har någon typ av underhållning, speciellt de som flyger riktigt långt. Många flygbolag ger dig tillgång till ett stort utbud av filmer och serier. Att se en film eller en serie under sin flygtid kan göra den mycket behagligare. Det får den även att kännas mycket kortare, vilket är ett stort plus.

Om du är osäker på om ditt flygbolag erbjuder någon form av underhållning, ska du alltid se till att packa något som du kan underhålla dig själv med. Om du inte har någon underhållning alls, kan timmarna kännas otroligt långa och trista. En bra bok eller en surfplatta är två exempel på något som du kan ta med dig på din resa.

 

Mat och dryck är viktigt

Tänk alltid på att äta och dricka ordentligt under hela din flygtid. Boka gärna din mat i förväg så att du är säker på att du alltid har något du kan äta. Många flygbolag erbjuder mat av hög kvalitet. I de allra flesta fall finns det även specialkost. Beställ din specialkost i god tid.

När det kommer till dryck, är vanligt vatten helt klart det bästa valet om du vill må så bra som möjligt under din flygtid. Man bör helst undvika kaffe och alkohol. Om du reser långt och har en lång flygtid framför dig, bör du alltid se till att du har ett glas vatten vid din plats.

Nackstöd och annat nödvändigt

Det finns några saker som är riktigt bra att packa om man ska flyga riktigt länge. Ett bra nackstöd är en av de allra bästa sakerna. Med ett nackstöd kommer du att kunna sova bättre och du slipper bli riktigt stel och öm. Det är även bra att ta med sig något som stänger ute ljud och ljus, så att du kan få ännu bättre sömn under din flygtid. Packa öronproppar och en ögonmask. Om man vill kan man självklart investera i ett par hörlurar som stänger ute ljud omkring dig.