By Kristian_5ojv1hj7 on 16th May

De allra flesta av oss tänker nog inte så mycket på hur våra brevlådor faktiskt ser ut. Texten kan ofta vara ganska otydlig. En brevlåda är ofta ganska tråkig och bar. Men vill man ändra på det, finns det faktiskt enkla och billiga lösningar. Det är med hjälp av ett par stilrena dekaler som du kan göra texten på din brevlåda mer tydlig, men också mer personlig.

Dekaler kan även vara bra för att förtydliga. Du kan till exempel få dekaler med texten ”ingen reklam tack”, eller en dekal med någon annan typ av budskap.

Spelar typen av brevlåda någon roll?

 

Nej, det spelar faktiskt inte direkt någon roll. Det finns dekaler och klistermärken som passar i stort sett alla brevlådor, oavsett vilken färg de har eller vilket material de är tillverkade av. Självklart kommer inte en vit dekal med texten ”ingen reklam tack” att synas på en vit brevlåda, så det gäller att hitta en färg som passar sin egen brevlåda.

Namn och olika typsnitt

Det är ju såklart viktigt att din brevlåda visar namnen på de som bor på adressen. Istället för att använda sig av gamla och tråkiga namndekaler, kan man använda sig av lite finare och snyggare typsnitt. Välj dock inte ett typsnitt som är allt för snirkligt. Det ska vara lättläst, men utöver det är möjligheterna oändliga.

Välj ett typsnitt som du tycker är fint och som passar dig. Är ni flera på samma adress, kan ni alltid försöka komma överens om vilket typsnitt som passar er alla. Det kan faktiskt vara riktigt kul att ta fram sina egna namndekaler.

Husnummer

 

Såklart behöver ju husnumret vara med också. Det kan vara bra att gå efter en dekal med extra stora siffror, så att man på långt håll kan se exakt vilken brevlåda som är vilken. Detta underlättar för brevbäraren när hen kommer med din post.

Visa vem som bor hos dig

 

Du kan få så mycket mer än bara namn och husnummer på din brevlåda. Du kan faktiskt få fina bilder som du kan dekorera den med. Du kan få bilder som visar alla familjemedlemmar i ditt hushåll, inklusive dina husdjur.

Det finns även dekaler som fungerar som inramningar, så att du kan få lite mer ordning på all text och alla bilder. Man vill ju inte att det ska blir allt för rörigt. Då kan det vara bra med något som avskiljer text från bilder.

Med dessa dekaler kan du verkligen ge din brevlåda sitt egna unika uttryck. Med hjälp av din fantasi kan du faktiskt göra din brevlåda till ett litet konstverk. Brevlådor behöver ju inte alls vara tråkiga och livlösa. Våga släppa din kreativitet fri.

För dig som avskyr reklam

 

Är reklamblad något av det värsta du vet? Drömmer du mardrömmar om högar av onödig reklam? Då bör du skaffa en ingen reklam skylt till din brevlåda. En ingen reklam skylt är en dekal med texten ”ingen reklam tack”, eller liknande. Med hjälp av denna dekal kommer du kunna slippa alla dessa onödiga och tråkiga reklamblad och broschyrer för gott.