By Kristian_5ojv1hj7 on 4th June

En LEI kod, ibland kallat LEI nummer, står för Legal Entity Identifier hjälper dig handla med värdepapper över den internationella marknaden på nätet framförallt. En sådan kod säkerställer din säkerhet och minskar risken för att pengarna hamnar i orätta händer. Sedan 2018 har en LEI kod blivit ett krav för den som vill handla med värdepapper och är ett sätt att identifiera dig som aktör och som juridisk person samt den identitet på den person du handlar med. Sedan marknaden allt i större grad digitaliserats har det ställt högre krav på säkerhet än vad som egentligen har kunnat tillfredsställas. Idag är dock LEI kod en mycket säker och smidig tjänst för dig som användare, och allt du behöver göra är att förnya den varje år för att fortsätta din handel online.

 

Enkel registrering av LEI

Nordlei låter dig registrera LEI enkelt och snabbt på nätet. Registrerar du dig idag innan klockan 16.00 har du din kod redo att använda redan samma dag, och du betalar avgiften efter att du fått den tillgänglig. Därför är ett ett mycket bra alternativ om du är en sådan som skjutit upp registreringen till det att det krisar och du behöver göra en transaktion mycket snart. Privata och certifierade utfärdare av LEI erbjuder ofta bättre alternativ till din fördel för att göra registrering och förnyande av din kod mer praktisk och tillgänglig eller utförd på kort tid. Samtidigt kontrolleras utfärdarna av GLEIF som är en global stiftelse i stora som små aktörers tjänst. Då användandet av LEI och Nordlei expanderar kan det vara viktigt för dig som företagare att registrera ett nummer då framtiden ser ut som så att koden blir allt mer använd i bredare mening. I framtiden tror man exempelvis att det blir ett sätt att identifiera parter för fler sorters handel. Utan en kod blir handel därmed svårare, och kanske till och med omöjligt.

 

LEI kod för dig som startar e-handel

 

För dig som nyss startat e-handel finns det en hel del att tänka på. Visst kan det verka överväldigande, vilket det alltid gör när man startar eget. Särskilt om det är din första gång. En LEI kod är något så grundläggande för din verksamhet och det är därför viktigt att du så snart som möjligt registrerar en kod för att kunna ta emot betalning för dina tjänster. Med en LEI kod säkerställer du också att de pengar du tjänar i din verksamhet erhåller en viss garanterad standard och att pengarna inte försvinner längs vägen. Med en LEI kod har du inga mellanhänder men samtidigt en trygg bas för trygg handel i din verksamhet. På så sätt kan din verksamhet också bli mer långvarig då du kan garantera dina kunder den allra bästa servicen med dagens mått mätt. Ha en bra grund, en nödvändig grund, och du kan bygga ditt företag högre och snabbare. Skydda dig också mot oseriösa handlare genom att med LEI kunna få information och en garanterad identitet på den du för affärer med.