By Kristian_5ojv1hj7 on 6th September

Driver du en egen restaurang, krog eller en annan typ av servering? Vill kanske du öka din försäljning av viner? Då ska du se till att du presenterar dina viner för dina kunder på allra bästa sätt. Detta gör du bäst med bra förvaringslösningar.

På marknaden finns det flera olika typer av förvaringslösningar som är noggrant anpassade och utvecklade för förvaring av vinflaskor. Vinkylar, vinställ och vinskåp är ett par exempel på olika förvaringstyper för vinförvaring. De olika förvaringstyperna har sina egna funktioner och användningsområden.

Vinkyl eller vinkällare?

 

Så vad ska man välja då? Vilken produkt just du ska välja beror helt på vilka tjänster och aktiviteter du vill kunna erbjuda dina kunder.

Vill du kunna erbjuda vinprovningar av en mängd olika exklusiva viner? Då behöver du såklart en ordentlig och rejäl vinkällare med vinställ av hög kvalitet.

Om du tar emot många beställningar över disk, kan det vara smart att ha en snygg vinkyl. Med en vinkyl kan du presentera flaskorna på ett snyggt och proffsigt sätt, samtidigt som vinerna håller den perfekta temperaturen för servering. På det viset kan du när som helst erbjuda dina gäster och kunder ett perfekt glas vin.

Alla viner är olika och kräver olika temperaturer vid servering för att de ska smaka som bäst. Därför kan det vara bra att skaffa fler än en vinkyl. Skaffa gärna en för vita viner och en för röda. Då kan du förvara det mesta i vinväg.

Vissa vinkylar har flera olika temperaturzoner. Då kan du ha flaskor som ligger på kylning, samtidigt som du kan lagra ett par flaskor lite längre i lite högre temperatur. De passar bra för dig som inte säljer så många flaskor, eller som inte behöver förvara dem så länge åt gången. Om du däremot ska förvara större mängder av vinflaskor, är det bäst med en riktig vinkällare. Speciellt om du har tänkt att lagra dyra och mer exklusiva årgångsviner.
 

Välj produkter av hög kvalitet

 

När du har hittat en lösning som passar just din servering, är det dags att ge sig ut på jakt i den stora djungeln av vinförvaring. Det är viktigt att välja kylar, skåp och hyllor av bra kvalitet. Flaskorna ska kunna ligga ostört, och ska helst inte utsättas för ljus eller vibrationer. Dina viner kan nämligen ta skada annars. Vanliga kylar och hyllor är inte anpassade för att skydda vinflaskor. Därför ska du se till att du köper kylar och hyllor som verkligen är optimerade och anpassade för vinförvaring och lagring. Då vet du att dina viner kommer att behålla sina fantastiska smaker, aromer och karaktärer riktigt länge.

Vart hittar jag bra vinkylar och vinställ? Du hittar det mesta du behöver hos WineAndBarrels. De har massvis av produkter att välja bland. Du kan vara säker på att du får högkvalitativa vinkylar och skåp för vinförvaring till riktigt bra priser.