By Kristian_5ojv1hj7 on 5th March

Att tillämpa rätt sorts skydd är en nödvändighet om man arbetar inom yrken såsom polis eller militär, men även dörrvakter och andra personer inom säkerhetsyrkena kan vara i behov och av säkerhetsutrustning. Självfallet är det då av yttersta vikt att man finner dessa produkter i hög kvalitet för att kunna säkerställa trygghet och förhindrande av skador.

 

Skyddsvästar av olika slag

6B46_vest_-_InnovationDay2013part1-62

Personer inom säkerhetsyrkena finns där för att skydda oss och upprätthålla tryggheten, men ibland kan en konflikt uppkomma där skottsäker väst är ett måste. I dessa fall finns det ett par olika skyddsvästar som man kan välja mellan, där yrke vanligtvis spelar en stor roll i valet. De västar som militärer drar nytta av brukar placeras utanpå kläderna, vara tjockare och därför skydda väl mot kraftfulla vapen. Detta betyder dock att de är tunga och inte särskilt enkla att röra sig i. Man blir alltså mindre flexibel, men klarar av kraftfullare vapen.

 

Poliser däremot brukar ha lite tunnare västar som de kan dölja under sina kläder. Med tanke på att dessa inte är lika tunga har poliserna större möjlighet till rörlighet och tar sig fram på ett enklare vis. Om man tror att man kommer att bli blöt finns även en vattentät skottsäker väst för dessa tillfällen.

 

Förvara din väst

 

Efter inköpet av en skottsäker väst är det en självklarhet att förvara den någonstans, på en plats där den är lättillgänglig samtidigt som den är i tryggt förvar. Ett bra alternativ är då en så kallad förvaringsväska som är speciellt utformad för din skottsäkra väst. För att göra det så smidigt som möjligt är väskan väldigt lätt och slits inte ut i första taget. Genom dess design är det både enkelt att lägga ner den skottsäkra västen i väskan samt att fort få upp den igen. Storleken följer den av skyddsvästen och väskan tappar inte sin form, trots att den ger andrum åt västen.

 

Utan detta andrum är det lätt att västen utvecklar en otrevlig odör och samtidigt inte håller lika länge som en ren och välskött skottsäker väst hade gjort. En positiv aspekt av förvaringsväskor är att många av dem klarar av ur och skur utan några vidare problem. Även vid vinterväder går det galant att förvara sin väst i väskan. De är vanligtvis byggda för att klara av att innehålla en stor mängd olika sorters skottsäkra västar, och storlek gör därför inte någon särskild skillnad.

 

Om man köper sin förvaringsväska på webshoppar såsom EliteArmor kan man vara säker på att man får en produkt av hög kvalitet. Det finns nämligen många förmåner som man får ta del av om man köper sin skottsäkra väst eller förvaringsväska på deras hemsida. Först av allt är frakten fri, samtidigt som de beställda varorna levereras direkt hem till den angivna adressen. Det är utöver detta fem års garanti och service som du kan ta kontakt med varje dag, hela året ut. Om du söker mer information kring deras produkter är det bara att skicka ett e-mejl eller ringa, så återkommer de så snabbt som möjligt.