By Kristian_5ojv1hj7 on 31st August

Det finns ett flertal anledningar till varför man kan behöva en torktumlare. Man kanske inte har tillräckligt stor plats i sin lägenhet för ett tvättställ, inte har nog med tid för att vänta på att tvätten ska torka eller helt enkelt har barn som konstant behöver nya rena kläder. I en barnfamilj har man inte alltid möjligheten att hänga upp kläderna och vänta under en lång tid på att dessa ska torka. Varför inte därför välja det smidigare och enklare alternativet genom att lätt och slätt slänga in kläderna i torktumlaren efter tvätt.

 

De många alternativen

Man bör ha klart för sig att torktumlare fungerar lite annorlunda jämfört med andra vitvaror, och inte på det vis som man kanske föreställer sig. En torktumlare har nämligen ett stort antal olika funktioner som man måste ha kunskap om innan valet kan göras. Man kanske exempelvis väljer att köpa en frånluftstumlare utan att ha någon aning om vad detta egentligen är. Samma sak när det kommer till kondenstumlare och den kombinerade tvätt-torkmaskinen. Nedan kan du läsa lite mer om dessa.

 

  • En frånluftstumlare förbrukar relativt mycket energi, men om man klarar av att se över detta kan vara det ett fantastiskt val för de som råkar bo i ett hus där det finns ett ventilationssystem. Man kan då nämligen ansluta torktumlaren till detta omedelbart. Frånluftstumlaren ser till så att luft sugs upp, upphettas och sedan strömmar mot kläderna. På samma vis som man torkar håret med en hårfön genom upphettad luft blir kläderna på detta vis torra. Den luft som har blivit fuktig skickas därefter ut igen genom ventilationssystemet.
  • En kondenstumlare gör sig inte av med den fuktiga luften på samma sätt. Detta görs istället om till kondensvatten som sakta fyller upp en behållare. När behållaren är full tömmer man helt enkelt ut den och får bort vattnet på det sättet. Om man har lyckats ansluta kondenstumlaren till ens avlopp kan vattnet direkt försvinna ut där. Likt frånluftstumlaren är denne inte särskilt energisnål.
  • En kombinerad tvätt-torkmaskin är en ganska unik torktumlare på så sätt att den egentligen inte är en torktumlare alls. När allt kommer till kritan torkar den dock fortfarande kläderna vilket är anledningen till varför den finns på denne lista. Såsom namnet avslöjar både tvättar och torkar maskinen, även om torkdelen bara kan torka omkring 75 % av det som tvättas i tvättdelen.

 

Bläddra genom ett flertal torktumlare

 

Om man vill kunna se alla de bästa torktumlarna samlade på en och samma plats bör man definitivt ta en tur över till torktumlare test. Här listas alla de bästa torktumlarna och en recension medföljer så att man verkligen kan vara säker på att man väljer rätt. I recensionen får man reda på hur mycket energi torktumlaren förbrukar, vad dess kapacitet är, hur högljudd maskinen är samt mycket mer. När man väl har valt sina drömmars torktumlare kan man följa länken som finns på sidan för att finna en butik som säljer maskinen.