By Kristian_5ojv1hj7 on 11th August

Råtobak är något som kanske inte så många vet något om. Det är sällan man hör talas om just råtobak och vad man faktiskt kan göra med denna fantastiska produkt. Råtobaken är tyvärr underskattad och förtjänar mer rampljus. Här följer därför några exempel på vad man kan göra med råtobak och hur man kan få tag på den.

Vad är råtobak?

Först och främst kan det ju vara bra att veta vad råtobak egentligen är och hur det tillverkas. Först odlas olika sorters tobaksplantor. När plantorna är stora nog, plockas deras blad. Bladen får sedan genomgå en mognadsprocess där de torkas under en viss tid innan de kan börja användas.

Råtobaken blir alltså inte behandlad mer än att den torkas. Det är därför en mycket ren produkt, vilket många sätter stort pris på. Detta är såklart extra viktigt om man vill kunna tillverka så rena produkter som möjligt.

Råtobak kan inte konsumeras som den är. För att den ska kunna rökas, snusas eller tuggas, måste den först rensas och göras helt klar. Eftersom råtobak inte kan användas på dessa sätt, kan man köpa den utan att behöva betala dyra pengar i tobaksskatt.

 

Vårdande produkter, oljor och dofter

Råtobak är en riktigt trevlig ingrediens i många olika typer av vårdande produkter. Det kan vara allt från härliga krämer till oljor. Råtobak används även ofta i doftljus och andra slags doftprodukter. Den säregna doften gör den mycket eftertraktad hos många.

Många som håller på med egentillverkning av dessa typer av produkter, gör det för att kunna ge bort dem i present. Om man vill prova på att tillverka egna saker med råtobak, behöver man alltså inte enbart göra saker åt sig själv. Gör några tvålar åt din bästa vän. Kanske kan du fixa några fina bröllopsgåvor i form av krämer eller doftljus?

Det finns nog ingen som inte uppskattar egentillverkade gåvor och presenter. Man kan alltid experimentera lite med sina produkter och sedan ge bort dem när de börjar bli för många.

Bladen är dekorativa

Råtobaken är inte bara användbara i krämer och doftljus. De kan även bli till vackra inredningsdetaljer. Bladen kan se väldigt olika ut, beroende på vilken slags planta de kommer ifrån. De har alla olika färger och former. Därför kan de ge en spännande touch till vilket rum som helst.

Råtobak används ofta till att ge lite extra detaljer till olika typer av möbler. Att tillverka bord med råtobak är nog det allra vanligaste och populäraste man kan hitta i till exempel restauranger och hotell. Man kan även använda sig av bladen i andra typer av möbler, som till exempel bänkar, stolar, bardiskar eller liknande. De kan appliceras på de allra flesta ytor, bara de är stora nog.

I vissa fall används bladen till att dekorera större saker, som till exempel väggar. Bladen ger då ett vackert och naturligt uttryck som få andra dekorationer och inredningsdetaljer kan. Om man vill skapa ett vackert och unikt rum, är råtobak verkligen något man bör testa.